Een mooi vloerkleed voor bij jou thuis

Kleden om een kamer af te maken. Je fleurt er soms net jouw interieur iets mee op. Van vintage tapijten tot trendy kleden. Je kan alles tegenwoordig vinden. Maar ben jij eigenlijk op de hoogte van de verschillende trends wanneer het aankomt op vloerkleden en tapijten? Geen zorgen, in deze blog zetten wij ze op een rijtje voor je. 

 

De do's and don'ts onder de kleden en tapijten op het moment

Vintage is niet meer weg te denken. In geen een trend meer. Waar we in 2016 al geregeld vintage vloerkleden voorbij zagen komen, gaat deze trend het komende jaar pas écht doorzetten. Vintage is hot: de kleden die geïnspireerd zijn op de traditionele Oosterse tapijten in een nieuw sleets jasje, creëren een unieke look die zowel stoer als chique oogt. Dit maakt vintage vloerkleden zo geschikt voor zowel klassieke als moderne inrichtingen. Deze trend vind je terug in Floorpassions vintage Réal- en vintage Angkor-lijn.

Less is more, of toch niet? We kunnen mixen, matchen en combineren tot we er bij neer vallen. 

Zowel het combineren van verschillende kleuren, als het combineren van verschillende dessins is geliefd in 2017. Patchwork vloerkleden zijn een goede vertaling van deze trend: deze kleden bestaan uit verschillende vlakken (patches) van verschillende tapijten die aan elkaar gemaakt zijn, waardoor een uniek nieuw tapijt ontstaat.

Het kleed heeft net als de vintage vloerkleden een verweerde look, wat zorgt voor een sfeervol ogend geheel. Kijk voor patchworkinspiratie bij onze Chatel-collectie.

Het afgelopen jaar stond in het teken van de romantiek met zachte poedertinten. Echter, als we verschillende woonexperts mogen geloven, zal deze trend het komende jaar helemaal omslaan en gaan de kleuren in de vloerkleden er echt anders uitzien.

Zij beloven ons vooral veel warme tinten en diepe kleuren zoals bruin, groen en terracotta op de vloer. Een goed voor beeld van deze trend vind je terug in onze hoogpolige vloerkleden Reef, Ross en Brussel. Pastel zien we bijna niet meer terug. Maar vind je dat nog steeds mooi? Dan is het natuurlijk geen probleem om een pastel kleur tapijt of kleed bij jou op de vloer te leggen. 

Bohemian Rapshody is er niets bij. 

Een laid-back stijl waarbij zo’n beetje alles met elkaar kan worden gecombineerd, als het maar dat heerlijke eiland- en vakantiegevoel in huis haalt. Daar draait het om bij de stijl die vaak Bohemian Chic wordt genoemd, vaak met het eiland Ibiza als inspiratiebron. Denk aan kelim- en aztec patronen met felle kleuren erin verwerkt.

Het woord ‘Bohemian’ dateert uit 1800 en werd vaak gebruikt voor mensen die niet op één plek woonden, zoals zigeuners. Het vertegenwoordigt een stijl die verschillende materialen en felle kleuren met elkaar mixt, wat altijd voor een warm effect in je huiskamer zorgt.

Met ons Rais-, Nexus of Barcelona kan ook jij deze stijl meteen in huis halen. 

Meer Berichten uit deze Categorie

Het gemak van draagbare opladers

In deze moderne tijd, waarin technologie een integraal onderdeel van ons dagelijks leven is, zijn draagbare opladers bijna een noodzaak geworden. Ze zijn...

Het begrijpen van een blauw klimaat

Wat betekent het eigenlijk om een 'blauw klimaat‘ te hebben? Nou, het is een term die vaak wordt gebruikt om een duurzame en ecologisch...

Ontdek de wereld van brouwapparatuur: tips en tricks voor beginners

Hey, heb je ooit gedacht over het starten van je eigen brouwerij thuis? Het is een geweldig idee, toch? Het beste deel is dat...

De Voordelen van het Huren van een Verhuiswagen voor een Naadloze Verhuizing

Een verhuizing kan een opwindende nieuwe fase in je leven markeren, maar het kan ook een bron van stress en uitdagingen zijn als het...