Een mooi vloerkleed voor bij jou thuis

Kleden om een kamer af te maken. Je fleurt er soms net jouw interieur iets mee op. Van vintage tapijten tot trendy kleden. Je kan alles tegenwoordig vinden. Maar ben jij eigenlijk op de hoogte van de verschillende trends wanneer het aankomt op vloerkleden en tapijten? Geen zorgen, in deze blog zetten wij ze op een rijtje voor je. 

 

De do's and don'ts onder de kleden en tapijten op het moment

Vintage is niet meer weg te denken. In geen een trend meer. Waar we in 2016 al geregeld vintage vloerkleden voorbij zagen komen, gaat deze trend het komende jaar pas écht doorzetten. Vintage is hot: de kleden die geïnspireerd zijn op de traditionele Oosterse tapijten in een nieuw sleets jasje, creëren een unieke look die zowel stoer als chique oogt. Dit maakt vintage vloerkleden zo geschikt voor zowel klassieke als moderne inrichtingen. Deze trend vind je terug in Floorpassions vintage Réal- en vintage Angkor-lijn.

Less is more, of toch niet? We kunnen mixen, matchen en combineren tot we er bij neer vallen. 

Zowel het combineren van verschillende kleuren, als het combineren van verschillende dessins is geliefd in 2017. Patchwork vloerkleden zijn een goede vertaling van deze trend: deze kleden bestaan uit verschillende vlakken (patches) van verschillende tapijten die aan elkaar gemaakt zijn, waardoor een uniek nieuw tapijt ontstaat.

Het kleed heeft net als de vintage vloerkleden een verweerde look, wat zorgt voor een sfeervol ogend geheel. Kijk voor patchworkinspiratie bij onze Chatel-collectie.

Het afgelopen jaar stond in het teken van de romantiek met zachte poedertinten. Echter, als we verschillende woonexperts mogen geloven, zal deze trend het komende jaar helemaal omslaan en gaan de kleuren in de vloerkleden er echt anders uitzien.

Zij beloven ons vooral veel warme tinten en diepe kleuren zoals bruin, groen en terracotta op de vloer. Een goed voor beeld van deze trend vind je terug in onze hoogpolige vloerkleden Reef, Ross en Brussel. Pastel zien we bijna niet meer terug. Maar vind je dat nog steeds mooi? Dan is het natuurlijk geen probleem om een pastel kleur tapijt of kleed bij jou op de vloer te leggen. 

Bohemian Rapshody is er niets bij. 

Een laid-back stijl waarbij zo’n beetje alles met elkaar kan worden gecombineerd, als het maar dat heerlijke eiland- en vakantiegevoel in huis haalt. Daar draait het om bij de stijl die vaak Bohemian Chic wordt genoemd, vaak met het eiland Ibiza als inspiratiebron. Denk aan kelim- en aztec patronen met felle kleuren erin verwerkt.

Het woord ‘Bohemian’ dateert uit 1800 en werd vaak gebruikt voor mensen die niet op één plek woonden, zoals zigeuners. Het vertegenwoordigt een stijl die verschillende materialen en felle kleuren met elkaar mixt, wat altijd voor een warm effect in je huiskamer zorgt.

Met ons Rais-, Nexus of Barcelona kan ook jij deze stijl meteen in huis halen. 

Meer Berichten uit deze Categorie

Goud, het metaal voor iedereen

Gouden juwelen zijn al eeuwenlang populair en worden door veel mensen gezien als een teken van rijkdom, status en schoonheid. Of het nu gaat...

Alles over Pokémon kaarten

Als je op zoek bent naar een leuke hobby, dan zijn Pokémon kaarten wellicht iets voor jou. Deze kaarten zijn gebaseerd op de populaire...

Bekroonde Gamestoelen – Ontdek welke het beste is!

Bekroonde Gamestoelen - Ontdek welke het beste is! Wie aan gamen denkt, denkt aan een comfortabele, bekroonde gamestoel, die geschikt is voor urenlang spelplezier. Maar...

Welke continenten vormen samen de europese unie?

De Europese Unie is een politieke unie die bestaat uit 28 lidstaten. Deze lidstaten vormen samen een economisch en politiek verbond dat de kracht...