Ga je een verre reis maken? Deze vaccinaties heb je nodig

Ga je eindelijk de reis maken naar jouw droombestemming in Azië, Afrika of bijvoorbeeld Australië? Dan ben je waarschijnlijk al helemaal aan het opgaan in de voorpret van het plannen van je tripjes, het bezoeken van mooie bezienswaardigheden en het bedenken van de leuke activiteiten die je gaat maken. Er zijn echter ook een aantal praktische zaken die bij het maken van een verre reis komen kijken, waaronder de vaccinaties. Voor het inreizen van veel landen die buiten Europa liggen, zijn bepaalde vaccinaties verplicht. Ook wordt het nemen van sommige vaccinaties aanbevolen voor je eigen gezondheid en veiligheid. Hieronder worden een aantal van de verplicht en aanbevolen vaccinaties voor populaire bestemmingen in Azië en Afrika toegelicht. 

 

Deze vaccinaties heb je nodig voor een bezoek aan Thailand

Ga je op reis naar Thailand? Dan is er één type vaccinatie verplicht: de vaccinatie tegen gele koorts. Deze vaccinatie is echter alleen verplicht als je in de week voordat je naar Thailand gaat in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. 

Heb je nog geen mazelen of een vaccinatie hiertegen gehad? Dan wordt het aanbevolen om een BMR vaccinatie te halen voordat je Thailand bezoekt. Ook worden reisvaccinaties tegen DTP en hepatitis A aanbevolen. Blijf je langer dan drie maande in Thailand? Dan worden ook vaccinaties tegen rabiës, hepatitis B en soms tuberculose aanbevolen.

 

Op reis naar Curaçao? Deze vaccinaties heb je nodig 

Als je op reis gaat naar Curaçao is er één inenting verplicht: een inenting tegen gele koorts. De inenting is alleen verplicht als je zeven dagen voor aankomst in Curaçao in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Gele koorts komt met name voor in Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse landen en is een virus dat door muggen wordt overgebracht op mensen. Andere vaccinaties voor Curaçao zijn niet verplicht. Er worden ook geen aanvullende vaccinaties aanbevolen. 

 

Deze vaccinaties heb je nodig voor je reis naar Australië

Ga je ‘the land down under’’ bezoeken? Dan is het verplicht om een inenting tegen gele koorts te halen wanneer je, voordat je Australië bezoekt, twaalf uur of langer in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Dit geldt ook als je een overstap op een vliegveld in één van deze landen hebt gemaakt en hier langer dan twaalf uur bent geweest. Verder wordt er voor een bezoek aan Australië in zeldzame gevallen ook een vaccinatie tegen Japanse encefalitis aanbevolen. 

 

Meer Berichten uit deze Categorie

De Perfecte Kinderkoffer Kiezen: Een Vrolijke Uitdaging

Het is een scène die je vaak in films ziet: de familie is bijna klaar voor vertrek, het enige wat nog moet gebeuren is...

Op Camping Italie is het pas écht genieten

Denk je aan Italië, dan denk je aan Rome, Venetië en, natuurlijk, de toren van Pisa. Maar er is zoveel meer te zien en...

Midden Amerika, uw volgende reisbestemming?

Midden-Amerika is een prachtige regio vol diversiteit en culturele rijkdom. Als je op zoek bent naar avontuur, ontdekking en verkenning, dan is een reis...

Groepsaccommodatie vinden op het internet

Heb jij zin om met een grote groep een weekendje weg te gaan, of wil je zelfs een hele week erop uit trekken? Het...