Ga je een verre reis maken? Deze vaccinaties heb je nodig

Ga je eindelijk de reis maken naar jouw droombestemming in Azië, Afrika of bijvoorbeeld Australië? Dan ben je waarschijnlijk al helemaal aan het opgaan in de voorpret van het plannen van je tripjes, het bezoeken van mooie bezienswaardigheden en het bedenken van de leuke activiteiten die je gaat maken. Er zijn echter ook een aantal praktische zaken die bij het maken van een verre reis komen kijken, waaronder de vaccinaties. Voor het inreizen van veel landen die buiten Europa liggen, zijn bepaalde vaccinaties verplicht. Ook wordt het nemen van sommige vaccinaties aanbevolen voor je eigen gezondheid en veiligheid. Hieronder worden een aantal van de verplicht en aanbevolen vaccinaties voor populaire bestemmingen in Azië en Afrika toegelicht. 

 

Deze vaccinaties heb je nodig voor een bezoek aan Thailand

Ga je op reis naar Thailand? Dan is er één type vaccinatie verplicht: de vaccinatie tegen gele koorts. Deze vaccinatie is echter alleen verplicht als je in de week voordat je naar Thailand gaat in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. 

Heb je nog geen mazelen of een vaccinatie hiertegen gehad? Dan wordt het aanbevolen om een BMR vaccinatie te halen voordat je Thailand bezoekt. Ook worden reisvaccinaties tegen DTP en hepatitis A aanbevolen. Blijf je langer dan drie maande in Thailand? Dan worden ook vaccinaties tegen rabiës, hepatitis B en soms tuberculose aanbevolen.

 

Op reis naar Curaçao? Deze vaccinaties heb je nodig 

Als je op reis gaat naar Curaçao is er één inenting verplicht: een inenting tegen gele koorts. De inenting is alleen verplicht als je zeven dagen voor aankomst in Curaçao in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Gele koorts komt met name voor in Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse landen en is een virus dat door muggen wordt overgebracht op mensen. Andere vaccinaties voor Curaçao zijn niet verplicht. Er worden ook geen aanvullende vaccinaties aanbevolen. 

 

Deze vaccinaties heb je nodig voor je reis naar Australië

Ga je ‘the land down under’’ bezoeken? Dan is het verplicht om een inenting tegen gele koorts te halen wanneer je, voordat je Australië bezoekt, twaalf uur of langer in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Dit geldt ook als je een overstap op een vliegveld in één van deze landen hebt gemaakt en hier langer dan twaalf uur bent geweest. Verder wordt er voor een bezoek aan Australië in zeldzame gevallen ook een vaccinatie tegen Japanse encefalitis aanbevolen. 

 

Meer Berichten uit deze Categorie

De leukste activiteiten in Amsterdam

  Amsterdam is een grote stad waar dus veel te beleven is. Heb je een dagje Amsterdam op de planning staan maar weet je nog...

Vakantie met kinderen in Nederland: alles wat je moet weten!

Wanneer je aan vakantie met kinderen denkt, kunnen allerlei soorten activiteiten, bezienswaardigheden en uitjes door je hoofd spoken. Je wilt natuurlijk dat je kinderen...

Gecoat tafellinnen: heerlijk dineren in de zomer

Wat is er nu leuker dan buiten dineren in de zomer? Natuurlijk, heerlijk genieten van eten en drinken op een strandstoel op een schitterende...

Vliegtickets naar Turkije voor een heerlijke vakantie

Als je de vakantie er net op hebt zitten ben je alweer aan het uitkijken naar je volgende. Het is heerlijk om op het...