De leukste activiteiten in Amsterdam

 

Amsterdam is een grote stad waar dus veel te beleven is. Heb je een dagje Amsterdam op de planning staan maar weet je nog niet wat je wil gaan doen? Hieronder staan enkele ideeën voor een geslaagde dag in de hoofdstad van Nederland. Lees hier over het huren van een boot, een museumbezoek, winkelen en horeca gelegenheden.

Boot huren

Heb je nog nooit een boottocht gemaakt over de Amsterdamse grachten? Dan is het hoogstens tijd om een bootverhuur in Amsterdam te vinden die jouw dag perfect kan maken. Zo kun je veel verschillende sloepen huren, afhankelijk van de hoeveelheid mensen die er mee gaan op de boot. Als je een kleine boot wil huren heb je geen vaarbewijs nodig, maar indien je wil gaan voor een grotere boot kun je altijd iemand vragen om de boot voor jullie te varen. Per boot zie je veel van Amsterdam en met het zonnetje erbij is het al helemaal fijn.

Museum bezoeken

Amsterdam is een stad waar veel kunst en cultuur te vinden is. In elk deel van de stad is wel iets te beleven, zoek naar diverse musea of bezoek een expositie dat buiten de musea wordt georganiseerd. Of je nu op zoek bent naar de rijke Nederlandse geschiedenis of juist een waardering hebt voor de moderne kunst; in Amsterdam vind je dit. Bezoek bijvoorbeeld het Anne Frank huis of het Stedelijk Museum. Op het Museumplein vind je allerlei musea die je gemakkelijk in één keer kunt bezoeken.

Winkelen

Heb je een nieuw paar schoenen nodig of hou je gewoon van het struinen door de straten op zoek naar de beste deals? Amsterdam beschikt over een centrum waar veel leuke winkels te vinden zijn, van klein tot groot. Zo vind je hier alle bekende ketens die je kunt bedenken, maar ook kleinere winkels of leuke vintage winkels waar je de meest unieke kledingstukken kunt scoren. Maar ook als je op zoek bent naar nieuw interieur of gewoon een boek om te lezen kun je vaak slagen in Amsterdam.

Horeca

Hou jij wel van lekker eten of de gezelligheid van een terrasje? In Amsterdam kun je alles vinden waar je zin in hebt, welke keuken dan ook. Er is altijd wel iets te vinden dat aansluit bij jouw wensen. Een bezoek aan een goed restaurant is een goede afsluiter van een dagje Amsterdam. Maar ook als je het uitgaansleven wil ontdekken kun je in verschillende delen van de stad terecht.

Meer Berichten uit deze Categorie

De Perfecte Kinderkoffer Kiezen: Een Vrolijke Uitdaging

Het is een scène die je vaak in films ziet: de familie is bijna klaar voor vertrek, het enige wat nog moet gebeuren is...

Op Camping Italie is het pas écht genieten

Denk je aan Italië, dan denk je aan Rome, Venetië en, natuurlijk, de toren van Pisa. Maar er is zoveel meer te zien en...

Midden Amerika, uw volgende reisbestemming?

Midden-Amerika is een prachtige regio vol diversiteit en culturele rijkdom. Als je op zoek bent naar avontuur, ontdekking en verkenning, dan is een reis...

Groepsaccommodatie vinden op het internet

Heb jij zin om met een grote groep een weekendje weg te gaan, of wil je zelfs een hele week erop uit trekken? Het...