Laat het vuil niet lopen

Je kent het wel: heb je net je vloer gedweild of je hele huis gestofzuigd en er komt iemand binnen die al je werk in een keer bederft. Zwarte voetstappen op je vloer, zand in het vloerkleed en dus kun je weer helemaal opnieuw beginnen. En daar heb je in je drukke leven geen tijd voor. Maar hoe voorkom je dit soort ellende? Heel simpel: door een goede deurmat. Je staat er niet zo bij stil over het algemeen, maar een goede mat kan je veel extra werk besparen. Een deurmat lijkt een onopvallend item in je inrichting, maar feitelijk kan hij een grote hulp zijn. Maar dan moet je natuurlijk wel een goede kwaliteitsdeurmat hebben. Gelukkig zijn die ook te koop. Een deurmat moet bepaalde kwaliteiten hebben. Je moet het vuil er niet op zien, want anders blijf je alsnog stofzuigen, de randen moeten goed blijven en de mat moet bij voorkeur ook passen in je interieur. Sommige matten, zoals bijvoorbeeld die bij balkondeuren, liggen namelijk wel eens in je woonkamer en dan wil je toch iets wat er mooi uitziet. Kortom, een mat moet veel kwaliteiten hebben.

Oude visnetten

Een echte schoonloopmat moet dan ook van zeer goed materiaal gemaakt zijn. Matten die gemaakt zijn van Econyl-garen werken het beste voor het doel dat je voor ogen hebt. Econyl-garen wordt gemaakt van afgedankt materiaal zoals bijvoorbeeld oude visnetten. Dit hergebruik is dus ook nog eens vriendelijk voor het milieu. De schraapvezels van dit materiaal voorkomt dat vuil naar binnen wordt gelopen. Het garen wordt verweven met zachtere vezels zodat ook vocht goed opgenomen wordt. De combinatie van beide garen zorgt er ook voor dat de mat slijtvast is. Tot slot: ook niet onbelangrijk, zien de matten er prachtig uit. De hoge kwaliteit van het gebruikte materiaal is duidelijk zichtbaar.

Kies voor je interieur

De deurmatten zijn ook in mooie donkere kleuren beschikbaar en natuurlijk in verschillende maten. Zo kun je iets kiezen wat goed combineert met vrijwel elk interieur. Dus ook als de mat in de woonkamer ligt, zal het je interieur niet ontsieren. Al met al is het inlopen van vuil of vocht verleden tijd als je kiest voor een goede deurmat. Zoals gezegd: dit schijnbaar onbelangrijke item, kan je leven een stuk makkelijker maken. Dus ga opzoek naar een goede deurmat en voorkom dat je extra aan de slag moet met stofzuiger en dweil.

Meer Berichten uit deze Categorie

Woonaccessoires maken met steigerbuizen

Natuurlijke materialen en industriële ontwerpen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in het interieurontwerp en bij het zelf maken van woonaccessoires voor thuis....

Tips voor wie zijn huis wil laten schilderen

Ben je net verhuisd en wil je het huis voor het inhuizen nog even een goede make-over geven? Of woon je al een tijd...

Zonnepanelen kopen? hier is jouw eenvoudige gids!

Als je overweegt om je eigen stroom op te wekken, dan is dit de perfecte gids voor jou! In deze blogpost gaan we het...

Een dressoir kast in je woonkamer: stijl en functionaliteit gecombineerd

De woonkamer is het hart van elk huis. Het is de plek waar we ontspannen, waar we samenkomen met familie en vrienden, en waar...