Tips voor wie zijn huis wil laten schilderen

Ben je net verhuisd en wil je het huis voor het inhuizen nog even een goede make-over geven? Of woon je al een tijd in je huidige huis en is verfwerk wel weer toe aan een frisse beurt.
Het schilderen van een aantal muren in je huis geeft je huis meteen een heel andere sfeer. Maar hoe ga je het aanpakken? Je kunt een doe-het-zelf-winkel ingaan en zelf aan de slag gaan. Het gemakkelijkste is natuurlijk om het uit handen te geven en een professional. Maar waar let je nu op bij het kiezen van de juiste schilder en hoe vind je er een?

Zo vind je een professionele schilder

Schilder gezocht? Waar ga je die vinden? En waar let je op bij het kiezen van de juiste man of vrouw voor de klus? Het is altijd goed om rond te vragen in je omgeving. Wellicht is er een kennis of vriend met de gouden tip en kun je ervan op aan dat het schilderwerk goed gedaan wordt. Een andere optie is om online te zoeken en diverse offertes aan te vragen. Het goede hieraan is dat je ook vaak diverse recensies kunt lezen. Zo baseer je jouw keuze niet op de ervaring van één iemand, maar op meerdere personen die je voorgingen.

Vaak kun je ook een selectie maken via sites om nog specifieker te zoeken op wat jij precies nodig hebt. Gaat het bijvoorbeeld om schilderwerk binnen of buiten? Misschien wil je wel een muur laten behangen, of zoek je iemand in een specifieke omgeving. Online zoeken geeft je een uitgebreid netwerk om uit te kiezen.

In jouw zoektocht is het ook goed om lokaal te gaan kijken. Je wilt immers een schilder waar je snel mee kunt schakelen. Woon je bijvoorbeeld in Utrecht? Dan is het slim om te zoeken naar een schilder in Utrecht, zodat jouw schilderwerkzaamheden zo snel mogelijk gedaan kan worden.

Maak je keuze uit het aanbod schilders

Als je een aantal opties hebt gevonden, dan is het nog de vraag met wie je uiteindelijk in zee gaat. Het is verstandig om eens te letten op een aantal zaken. Ervaring van de schilder in kwestie is bijvoorbeeld erg belangrijk. Het lijkt zo eenvoudig een muurtje verven, maar er is wel degelijk een bepaalde kennis nodig om het resultaat echt strak te laten zijn. Je wilt natuurlijk een mooie kwaliteit geleverd krijgen, maar je wilt ook dat het in je budget past. Kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding is een tweede punt. Het is daarnaast essentieel om te vragen naar verzekeringen die het bedrijf heeft afgesloten voor eventueel onvoorziene situaties. Neem vooral de tijd en vergelijk op je gemak. Het zou zonde zijn als iemand anders het later over moet doen. Bovendien geldt ook hier het cliché dat goedkoop vaak duurkoop is. Iets meer betalen voor een betrouwbare partij is het op de lange termijn dan ook zeker waard.

Meer Berichten uit deze Categorie

Woonaccessoires maken met steigerbuizen

Natuurlijke materialen en industriële ontwerpen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in het interieurontwerp en bij het zelf maken van woonaccessoires voor thuis....

Zonnepanelen kopen? hier is jouw eenvoudige gids!

Als je overweegt om je eigen stroom op te wekken, dan is dit de perfecte gids voor jou! In deze blogpost gaan we het...

Een dressoir kast in je woonkamer: stijl en functionaliteit gecombineerd

De woonkamer is het hart van elk huis. Het is de plek waar we ontspannen, waar we samenkomen met familie en vrienden, en waar...

Dubbele traptreden: een stijlvolle en veilige keuze voor jouw huis

In de wereld van interieurontwerp en huisdecoratie, zijn er oneindig veel opties en keuzes die gemaakt kunnen worden. Een van deze keuzes betreft de...