Overlast van Slakken

Als je slakken in je tuin hebt dan kan dat zeer vervelend zijn. Ze vreten namelijk je planten kapot en het is ook erg vervelend als er enorm veel slakken op je tegels zitten en je hier elke keer op staat. Het is een vreselijk en naar gevoel als je op een slak staat en je moet elke keer weer je tegels en schoenen schoonmaken. Er zijn gelukkig bestrijdingsmiddelen die slakken tegengaan zodat je planten en je tuin goed beschermt is tegen overlast van slakken. 

 

Hoe bestrijd je slakken?

Je kan slakken op verschillende manier bestrijden. Slakken bestrijden is daarnaast ook heel erg gemakkelijk en niet gevaarlijk. Je kan namelijk een biologisch middel aanschaffen bij een bouwmarkt of tuincentrum. In dit middel zitten enkele stoffen verwerkt waar een slak niet tegen kan. De slak ziet het gevaar hiervan in en durft niet meer in je tuin te komen om je planten op te eten. Slakken die in je tuin komen of al in je tuin zaten tijdens het bestrijden, gaan uiteindelijk dood door het biologisch middel. Dit middel, ook wel aaltjes tegen slakken genoemd, is niet gevaarlijk voor mensen, dieren en planten. Je kan dit biologisch product gemakkelijk mixen met water en over je tuin verspreiden met een vergiet. Je kan er ook voor kiezen om korrels aan te schaffen. Als een slak uit de grond komt, want daar leven ze, dan gaan ze vaak direct op zoek naar eten. Als ze dan een van de slakkenkorrels eten, gaan ze vrij snel dood. Met Aaltjes werkt dat compleet anders. De slak moet eerst geïnfecteerd worden en gaat dan binnen enkele dagen dood. Hoe meer je van dit middel gebruikt, hoe sneller en meer slakken er dood gaan. 

 

Bestrijdingsmiddelen aanschaffen

Als je slakken in je tuin hebt dan wil je daar zo snel mogelijk vanaf zijn. Je kan bestrijdingsmiddelen vaak aanschaffen bij een bouwmarkt of tuincentrum. Ook is het mogelijk om bestrijdingsmiddelen tegen slakken te kopen via bekende webwinkels zoals biogroei.nl. Je hebt je bestelling al vaak na enkele werkdagen in huis en je kan gelijk van start met het bestrijden van die irritante slakken in je tuin. Als je er zelf de tijd niet voor hebt, dan kan je de bestrijding altijd uit laten voeren door een hoveniersbedrijf. Zij hebben hier ervaring mee en hebben vaak ook de juiste middelen in huis. Dit is helaas niet altijd biologisch en kan ook schadelijk zijn voor mens, dier en plant. 

Meer Berichten uit deze Categorie

Woonaccessoires maken met steigerbuizen

Natuurlijke materialen en industriële ontwerpen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in het interieurontwerp en bij het zelf maken van woonaccessoires voor thuis....

Tips voor wie zijn huis wil laten schilderen

Ben je net verhuisd en wil je het huis voor het inhuizen nog even een goede make-over geven? Of woon je al een tijd...

Zonnepanelen kopen? hier is jouw eenvoudige gids!

Als je overweegt om je eigen stroom op te wekken, dan is dit de perfecte gids voor jou! In deze blogpost gaan we het...

Een dressoir kast in je woonkamer: stijl en functionaliteit gecombineerd

De woonkamer is het hart van elk huis. Het is de plek waar we ontspannen, waar we samenkomen met familie en vrienden, en waar...