Muren uniek maken doe je zo!

Ben jij inmiddels uitgekeken op jouw muren en komen ze letterlijk op je af? Dan is het de hoogste tijd om je muren een nieuwe look te geven. Het decoreren van de muren van je huis is een geweldige manier om persoonlijkheid en stijl toe te voegen aan je interieur. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, waaronder schilderen, behangen, het gebruik van steen en het ophangen van foto's en kunst.  

Schilderen 

Schilderen is waarschijnlijk de meest populaire optie als het gaat om het decoreren van muren. Het is relatief goedkoop en kan een dramatisch verschil maken in de uitstraling van een kamer. Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om een interessante textuur of patroon te creëren, zoals sponsen, rollen en het gebruik van sjablonen. Als je een statement wilt maken, overweeg dan om één muur in een felle kleur te schilderen, terwijl de andere muren in een neutrale tint blijven. Heb je een kleine kamer? Beperk dan het gebruik van donkere kleuren. Donkere kleuren zorgen ervoor dat de kamer nog kleiner aanvoelt.  

Behang 

Behang is een andere geweldige optie om muren te decoreren. Er zijn talloze patronen, kleuren en texturen om uit te kiezen, van subtiele strepen tot opvallende bloemenprints en steen behang. Een voordeel van behang is dat het een gemakkelijke manier is om een accentmuur te creëren zonder dat je je hele kamer opnieuw hoeft te schilderen. Overweeg om behang te combineren met neutrale muren om een mooie balans te creëren. Tegenwoordig zijn er zelfs categorieën voor verschillende soorten behang, denk aan behang voor in de keuken, behang voor de woonkamer en behang slaapkamer.  

Het gebruik van steen 

Steen is een populaire optie voor mensen die een rustieke en industriële uitstraling willen creëren. Het kan worden gebruikt als een accentmuur of om een open haard, boekenplanken of een tv-standaard te omlijsten. Natuursteen heeft een unieke textuur en een kleur die echt opvalt, terwijl faux-stenen een geweldige optie zijn voor mensen die een steenachtige uitstraling willen, maar niet de kosten van natuursteen willen betalen. Het is erg leuk om te spelen met de kleur steen. Zo kun je verschillende steenkleuren gebruiken in je stenenmuur om een nóg uniekere uitstraling te creëren. 

Foto's en kunst 

Hang enkele van je favoriete foto's op in verschillende maten en stijlen om zo je eigen muurdecoratie te creëren. Kies een thema voor je kunstwerk, zoals landschappen, abstracte kunst of fotografie, om een samenhangend geheel te creëren. Als je niet zeker weet welke kunstwerken je moet kiezen, overweeg dan om een galerijmuur te maken met verschillende stijlen en thema's. Het is op dit moment erg populair om zwart-wit gezinsfoto’s op te hangen. Dit geeft echt een persoonlijke en unieke touch aan je muren.  

Meer Berichten uit deze Categorie

Woonaccessoires maken met steigerbuizen

Natuurlijke materialen en industriële ontwerpen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in het interieurontwerp en bij het zelf maken van woonaccessoires voor thuis....

Tips voor wie zijn huis wil laten schilderen

Ben je net verhuisd en wil je het huis voor het inhuizen nog even een goede make-over geven? Of woon je al een tijd...

Zonnepanelen kopen? hier is jouw eenvoudige gids!

Als je overweegt om je eigen stroom op te wekken, dan is dit de perfecte gids voor jou! In deze blogpost gaan we het...

Een dressoir kast in je woonkamer: stijl en functionaliteit gecombineerd

De woonkamer is het hart van elk huis. Het is de plek waar we ontspannen, waar we samenkomen met familie en vrienden, en waar...