Waar moet je op letten bij het kopen van een kamerplant

Planten zijn tegenwoordig super hip om in je huis te halen. Je hebt ze in alle verschillende soorten en maten. Zo kun je smalle en lange planten in huis halen, of gaan voor een brede en kortere plant. Zeker een combinatie hiervan zorgt voor een orgineel en speels interieur. Het is echter wel van belang dat je de juiste kamerplant koopt die past bij je interieur. Hiermee wordt niet alleen bedoeld dat het bij de ruimte moet passen, er moet ook genoeg zonlicht etc. zijn, zodat de plant het zo lang mogelijk gaat overleven. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een kamerplant.

De juiste plek

Voordat je een kamerplant gaan aanschaffen is het verstandig om te kijken waar je neer wilt en kunt zetten. Het zou immers zonde zijn als je een plant koopt die veel zon nodig heeft, zoals de ficus plant, en je hier vervolgens helemaal geen plek voor hebt. Elke kamerplant heeft andere eisen. Sommige planten hebben nooit genoeg zonlicht, terwijl andere hier juist veel te snel van uitdrogen. Dit is dus een belangrijk punt waar je op moet letten bij de aanschaf van een kamerplant. Weet je niet goed hoeveel zonlicht de plant die jij op het oog hebt nodig heeft? Schakel dan voor de zekerheid een expert in!

Verzorging

Natuurlijk is het ook belangrijk om je planten goed te verzorgen, anders zullen ze het natuurlijk niet overleven. Elke kamerplant heeft ook hierbij weer andere voorkeuren. Zo zijn er bijvoorbeeld planten die elke dag water nodig hebben, maar de pachira aquatica bijvoorbeeld hoef je maar eens in de drie weken van water te voorzien. Dit is belangrijk om te weten en je eigen situatie na te gaan. Ben je vaak een weekendje weg of erg vergeetachtig? Dan is het misschien niet zo verstandig om voor een kamerplant te kiezen die vaak water nodig heeft en kun je wellicht beter gaan voor een plant al de pachira aquatica.

Hangplanten

Wanneer mensen denken aan kamerplanten, worden hangplanten soms een beetje vergeten. Dat is erg jammer, want hangplanten zijn namelijk ideaal als je een wat kleinere woning hebt. Hoewel planten natuurlijk wel heel gaaf staan, nemen ze vaak redelijk wat ruimte in beslag. Hangplanten zijn in dat geval de perfecte oplossing. Op deze manier heb je namelijk toch groene accenten in je huis, zonder dat het overvol lijkt.

Meer Berichten uit deze Categorie

Woonaccessoires maken met steigerbuizen

Natuurlijke materialen en industriële ontwerpen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in het interieurontwerp en bij het zelf maken van woonaccessoires voor thuis....

Tips voor wie zijn huis wil laten schilderen

Ben je net verhuisd en wil je het huis voor het inhuizen nog even een goede make-over geven? Of woon je al een tijd...

Zonnepanelen kopen? hier is jouw eenvoudige gids!

Als je overweegt om je eigen stroom op te wekken, dan is dit de perfecte gids voor jou! In deze blogpost gaan we het...

Een dressoir kast in je woonkamer: stijl en functionaliteit gecombineerd

De woonkamer is het hart van elk huis. Het is de plek waar we ontspannen, waar we samenkomen met familie en vrienden, en waar...