Waarom je wilt kiezen voor een epoxyvloer

Een epoxyvloer, steeds vaker gebruikt, ook in privé ruimtes. Je kent de vloer wellicht zonder dat je denkt hem al vaak te hebben gezien, maar waarschijnlijk is niets minder waar. Bijna overal in je directe omgeving kom je de epoxyvloer tegen, met name in garages, werkplekken, kantoren en winkels. Het is een industriële vloer die vanwege specifieke eigenschappen erg geliefd is. En steeds vaker zie je de vloer ook terug in inrichtingen van huizen en cafés. Om deze redenen zul je waarschijnlijk na het lezen bij het zoeken naar een vloer epoxy net zo erg in overweging nemen als al je andere opties.

Stevig

Epoxy is een van de meest stevigste vloeren waar je voor wilt kiezen en dat maakt meteen dat een epoxyvloer nemen een hele duurzame keuze is. Door de chemische reactie zal de epoxy uitharden en de laag beschermt tegen allerlei soorten beschadigingen, zoals vlekken en krassen. Je kunt dus nagaan dat een vloer in een druk huishouden een bescherming nodig heeft, zeker met kinderen zie je vaak dat de vloer er enorm onder te leiden heeft. Een epoxy vloer is ook heel goed schoon te houden omdat het een naadloze vloer is, dus geen gaatjes en kiertjes waar je tussen moet kunnen komen om de vloer schoon te houden. Een nadeel is wel dat áls de vloer wel beschadigd raakt, het moeilijk is om dit te herstellen zonder de hele vloer opnieuw af te gieten, de laag hoeft dan niet zo dik te zijn maar alsnog betekent het een flinke onderneming. Echter kan je ook altijd een andere vloer over epoxy heen leggen als het zo ver is.

Strak

Qua uiterlijk heeft epoxy ook steeds meer voordelen. Moderne woonkamers vragen om een soort industriële look waarbij je ook vaak steigerbuizen en bakstenen muren verwerkt ziet in de inrichting. Daarbij is een epoxyvloer perfect. Dus niet alleen om de eigenschappen van de vloer aan de binnenkant, maar ook vanwege de buitenkant is het een steeds vaker gekozen vloer. Je kan er bovendien alles mee combineren, de mat grijze kleur gaat met heel veel kleuren en soorten meubels.

Makkelijk

Ook een reden waarom epoxy giethars kopen gekozen wordt om te gebruiken als voor is omdat het snel gelegd is, of eigenlijk: gegoten. Er gaat een mengproces aan vooraf dat belangrijk is om goed te doen, maar met hulp ligt de vloer binnen een hele korte tijd. Bovendien scheelt het niet alleen tijd, maar ook geld omdat het een relatief goedkope optie is. 

Meer Berichten uit deze Categorie

Woonaccessoires maken met steigerbuizen

Natuurlijke materialen en industriële ontwerpen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in het interieurontwerp en bij het zelf maken van woonaccessoires voor thuis....

Tips voor wie zijn huis wil laten schilderen

Ben je net verhuisd en wil je het huis voor het inhuizen nog even een goede make-over geven? Of woon je al een tijd...

Zonnepanelen kopen? hier is jouw eenvoudige gids!

Als je overweegt om je eigen stroom op te wekken, dan is dit de perfecte gids voor jou! In deze blogpost gaan we het...

Een dressoir kast in je woonkamer: stijl en functionaliteit gecombineerd

De woonkamer is het hart van elk huis. Het is de plek waar we ontspannen, waar we samenkomen met familie en vrienden, en waar...